Peruvian Maka Mnenje | Cena | Vtis

Peruvian Maka Mnenje | Cena | Vtis
5 (100%) 1 vote

Erektilna disfunkcija je spolna motnja, pri kateri moški ni sposoben doseči ali obdržati zadosti čvrste erekcije penisa za uspešen spolni odnos. Erekcija penisa je stanje, kjer se spolni ud  hitro napolni s krvjo ter nabrekne in otrdi. Nastane zaradi spolnega vzburjenja in se realizira, ko živci v penisu prejmejo informacijo iz možganov. Glavni razlogi za slabotno erekcijo so kardiovaskularne bolezni in diabetes, nevrološke težave (npr. poškodba, ki bi nastala pri operaciji prostate), hormonske pomanjkljivosti  in stranski učinki zdravil.

Težave z erekcijo lahko nastopijo tudi zaradi mentalnih težav, mišljenja in čustev, ne samo zaradi fizičnih problemov. Mogoče zaradi teh razlogov ne bodo prisotne dlje časa, vendar pa vseeno otežijo spolno življenje. Erektilna disfunkcija ima lahko resne duševne posledice, in vpliva na odnose z partnerjem in na zdravo samopodobo. Nekateri vzroki za impotenco so:

 • Zdravila (antidepresivi in ​​nikotin ponavadi nimajo vpliva)
 • Nevrogene motnje
 • Razkroj penilnega tkiva
 • Mentalni vzroki: stres, pritisk, duševne motnje
 • Operacije
 • Staranje. Bolj pogosto se pojavi v moških pri 60tih letih
 • Okvara ledvic
 • Bolezni, na primer sladkorna bolezen in multipla skleroza . Tudi če bolezni nista dokazani kot vzrok sta lahko glavna povzročitelja, saj povzročata težave s krvnim obtokom in senzoričnimi sistemi.
 • Način življenja: Kajenje je pogost vzrok za impotenco, saj pripomore k zožanju krvnih žil.
Kupi Peruánska Maka z 50% popustom*na uradni spletni strani

Kaj je Peruánska Maka?

Korenine prášok  Peruánska Maka za potenco so indijanci izkoristili kot prehransko dopolnilo, ki izboljšuje spolno sposobnost. Zaradi sposobnosti spolnega ojačanja so bile uporabljene za specifične in vojaške namene. Na primer, častniki so v obdobju Inkov pred bitkami zaužili velike količine mace in tako izboljšali svoje fizične sposobnosti.

Maca je rastlina, ki je gojena v gorah Peruja na visokih višinah od 4,100-4,500 metrov nadmorske višine, kar jo uvstri med najbolj visoko rastočo rastlino na planetu. Maca ima tudi dve drugi imeni in sicer Lepidium meyenii in Lepidium Peruvianum. Kličejo pa jo tudi “perujski ginseng”.

Način delovanja Peruánska Maka

Maca korenini se pripisujejo številne lastnosti in prednosti. Nekatere od njih so podprte z logičnimi argumenti, nekatere pa bi bilo kljub temu potrebno klinično dokazati pri ljudeh. V vsakem primeru velja, da ima Maca korenina številne zdravilne lastnosti in prednosti. Tu so primarne medicinske prednosti, ki so pripisane korenini Maca:

 • Uporablja se jo proti utrujenosti
 • Nadzira raven glukoze
 • Pomaga pri preprečevanju osteoporoze
 • Izboljšuje spomin in učne zmogljivosti
 • Nadgradi veliko lastnosti, tako pri moških kot tudi ženskah
 • Nadgradi vaše spolne sposobnosti
 • Prilagodi vaše hormone
 • Zmanjša vplive menopavze
Kupi Peruánska Maka z 50% popustom*na uradni spletni strani

Sestava Peruánska Maka

Prášok Peruánska Maka za potenco ima izjemne sposobnosti kot prehransko dopolnilo. Telesu daje ravno pravšnje hranljive sestavine kot so vitamini, minerali in bazne aminokisline. Sestoji iz približno 60% sladkorjev, 10,2% beljakovin, 8,5% prehranskih vlaknin in 2,2% maščob. Korenina Maca je odličen vir aminokislin,  saj vsebuje okoli 20 aminokislin, od tega pa jih je 7, ki služijo kot osnova. Maca, v nasprotju z krompirjem, vsebuje petkrat več beljakovin in štirikrat več vlaknin. Korenina je bogata z minerali. Vključuje na primer magnezij, baker, natrij, kalij, kalcij, fosfor in mangan. Poleg tega vsebuje tudi vitamin C, vitamin A, vitamin D3 in vitamin B1, B2, B12.

Minerali (mg na 100 g): Magnezij: 100-130 mg, Kalcij: 350-500 mg, Fosfor: 300-350 mg, Kalij: 1500-2000 mg, Natrij: 20-40,00 mg.

Maca velja za super hrano, zaradi vseh dobrih lastnosti, ki jih ima. Sintetična raziskava korena Mace je razkrila presenetljivo mešanico vitaminov, mineralov, aminokislin, sterolov, nenasičenih maščob in glukozinov.

 1. B1: je bistvenega pomena za spreminjanje sladkorja v telesno vitalnost. Poleg tega je potreben za delovanje ključnih organov, na primer srca in mišic.
 2. Vitamin B2 deluje z drugimi vitamini B. Pomemben je za generiranje rdečih celic, sprošča pa tudi vitalnost iz obsežnih atomov, ki jim pravimo sladkorji.
 3. Vitamin C velja za osnovno dopolnilo. Tudi živali potrebujejo askorbična kislino v svoji prehranjevalni rutini.
 4. Železo: bistveni del hemoglobina in nekaterih dihalnih spojin. Nizke ravni železa lahko privedejo do slabega razvoja telesa, bledosti ali težav z nosečnostjo.
 5. Baker: sodeluje pri razporeditvi hemoglobina. Nizke ravni bakra lahko zmanjšajo mero bistvenih beljakovin za življenje.
 6. Magnezij: je ključnega pomena za najboljšo možno združitev beljakovin in delovanja mišic. Odsotnost magnezija lahko povzroči spremembe srca in mišic.
 7. Kalcij: Korenina Mace ima visoko koncentracijo kalcija, ki je pomemben za živce in cirkulatorni okvir ter pozicioniranje kosti in srca.
 8. Fosfor: mešanice fosfatov hranijo sintetično vitalnost telesa.
 9. Fruktoza: nahaja se v nekaterih korenastih zelenjavah, je bistvenega pomena za nastanek semenk in se porabi v cirkulacijskem sistemu, ko je vir fruktoze zaužit.

Kje kupiti Peruánska Maka v Sloveniji

Dandanes obstajajo številna mesta, kjer lahko kupite Maca izdelke. Maco lahko najdete v trgovinah z zdravo prehrano, lekarnah, trgovinah z naravnimi izdelki in očitno tudi v številčnih spletnih trgovinah. Seveda bi radi kupili Maco na čim bolj preprost način, vendar morate biti pozorni, da jo kupite v prodajalni, ki ji lahko zaupate.

Cena Peruánska Maka

Cena  korenine  se giba med 49 EUR.

Mnenje Peruánska Maka vtis

“Mislim, da ta stvar deluje! Počutiš se bolj pripravljenega. Opazil sem, da imam manj energije, ko Mace ne uporabljam.  Ne gre za hiperaktivnost, temveč za bolj umirjeno energijo, ki omogoča osredotočenje. Prašek je odličen, ker ga lahko pomešate s pijačami. Včasih ga jem neposredno iz žlice in ga poplaknem z vodo. Prebral sem, da je za ženske še boljši, saj uravnava njihove hormone, ki nihajo bolj kot pri moških. Začeti morate  z manjšimi odmerki in jih prilagoditi glede na potrebe vašega telesa, nato pa občasno prenehajte, saj lahko ob preveliki uporabi izgubi svojo moč (na primer: jemljite ga tri tedne, en teden ne). Priporočam, da v vodo  vmešate 1 žličko in spijete čim bolj zgodaj. Nima najboljšega okusa, vendar ga lahko zmešate s sokom ali z nečem drugim (smothi, shake ali čaj). Treba je opozoriti, da mora biti vsakdo, ki ima občutljiv prebavni sistem, pozoren pri surovi Maci, saj jo je v tej obliki še posebej težko prebaviti. Korenina oziroma prašek iz nje je zelo grenak – zato ni čudno, da imajo ljudje prebavne in občasne hormonske  pritožbe.

Da se izognemo težavam pri prebavi, je treba maco kuhati. Perujci so jo tradicionalno pripravljali  z kuhanjem prav zaradi tega. Druga možnost za vse s prebavno motnjo pa je Maca v obliki želatine (iHerb ima na voljo surovo želatinasto maco). Želatina pomeni, da so vlakna odstranjena in naravna barva spremenjena. Želatinizirani izdelek je bil razvit posebej za reševanje problema prebave, ki lahko nastopi pri zaužitju korenine. Maca prašku dam pet zvezdic, ker je preprosto super. Vsekakor ga priporočam, saj se zaradi njega počutite bolje kot z kateri koli multivitaminom, ki ga boste našli.”- Vinetu28


Kupi Peruánska Maka z 50% popustom*na uradni spletni strani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *